بحث اصلی ما در اینجا پیرامون دهستان مرزی مرگور واقع در جنوب غربی شهرستان ارومیه است که با پیمودن مسافتی 45 کیلومتری از طریق جاده ی بند(روستایی زیبا در جنوب ارومیه که اواخر هرهفته تفرجگاه صدها ارومیه­ایست) و طی مسیری کوهستانی به آن می­رسیم. دهستان مرگوراز توابع بخش سیلوانای ارومیه، با مساحتی بالغ بر 5/442 کیلومترمربع، یکی از مناطق نادر ایران از نظر شرایط اقلیمی و موقعیت جغرافیایی و تنوع زیستی گونه­های مختلف گیاهی است. ارتفاع آن از سطح دریا بین 1600تا 1700 متر متغیر است.
طبق آخرین آمارها جمع کل روستاهای مرگور 66 پارچه و جمعیت  آن40142  نفر بوده که از این تعداد  20215  نفر مرد و 19927 نفر زن هستند. تعداد کل خانوارها نیز 7388 خانوار بوده که نشان می­دهد تعداد نفرات هر خانواده بطور میانگین، پنج و نیم نفر است. ( آمارسال 1385، ارائه شده توسط بخشداری سیلوانا)
این دهستان با دارا بودن طبیعتی زیبا  و کوهستانی بي نظير هزاران گردشگر را از نقاط مختلف کشور درفصول گوناگون سال به خصوص بهار و تابستان به خود جلب می کند. این دشت با طبیعتی سرسبز و دل­انگیز از چهار سو به وسیله­ی رشته کوه­های زاگرس احاطه شده است. ازجمله قلل بلند پیرامون این دشت می توان به قله های دالامپر، قلوزن، بنار، بزسینا،آز، شیوه­سور،  بره­گور، بره­زر وغیره اشاره کرد  که  برخی از آنها، چهارفصل سال پوشیده از برف­اند  و تأمین کننده اصلی آب چشمه­های فراوانی هستند که در نقاط مختلف این دشت پراکنده­اند . این چشمه ها،  عمده منبع تأمین کننده آب زمین­های حاصلخیز و تقریبا پر بازده منطقه هستند. این دهستان از سمت غرب با  دهستان گور (شهر شمزینان) ترکیه و از سمت جنوب نیز با منطقه خاکورک کردستان عراق و از سمت شرق با شهرستان اشنويه واز سمت شمال با دهستان ترگور دارای مرز مشترک است.

در داخل کشور نیز باز از سمت جنوب با منطقه­­ی دشتبیل و دره ی شهدا( یا دره­ی خان که محل قلعه­ی تاریخی دم دم در دوره­ی صفوی بوده است )همجوار است . ارتفاعات موجود طبق بررسی های زمین نگاری، ذر دوره ی ترشیاری و در نتیجه ی ، فشارهای وارده به شکل کوه های بلند و دره­های عمیق و گسل­های کنونی درآمده­، که گاهی بر اثر فعالیت این گسل­ها این منطقه به لرزه در می آید. از نظر نوع آب وهوا و میزان بارندگی­، نسبت به سایر نقاط شمال غرب وغرب کشور سردتر وپرباران تر است وفصل سرما و بارندگی در آن نسبت به شهر ارومیه زودتر شروع شده ودیرتر به پایان می­رسد که این امر باعث کم دوام بودن برخی گونه­های گیاهی و درختی در این منقطه سردسیر شده است. از علل اصلی این مقدار بارندگی در این منقطه ­،می­توان به ارتفاعات موجود اشاره کرد که با آمدن توده­های ابر دریای مدیترانه از سمت غرب از عبور آنها به سمت شرق جلوگیری کرده و آنها را به صورت باران و برف فرو می­ریزند. این آب­ها بعد از پیوستن به رود باراندوز به دریاچه ی ارومیه می ریزند

وجه تسميه مرگور

فولكلور

زبان و فرهنگ

جغرافيا و جمعيت

لباس مردم

اقتصاد

نقاط ديدني

ورزش

گالري

درباره ما

ارتباط با ما

مقالات رسيده

لينكستان

نظرات دوستان

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

 

 

وجه تسميه   │   فولكلور   │ زبان و فرهنگ  جغرافيا و جمعيت │  لباس مردم  │  اقتصاد │  نقاط ديدني │  ورزش  │  گالري  │  درباره ما  ارتباط با ما

   

طراحي و اجرا: محمدصديق جسور